La intel·ligència europea nega haver fet cap informe vinculant Puigdemont amb Rússia

El Centre d'Intel·ligència i Situació de la UE desmenteix oficialment que elaborés un informe citat pel New York Times sobre contactes de l'independentisme amb el Kremlin

TEMA:
CARLES PUIGDEMONT

El Centre d'Intel·ligència i Situació de la Unió Europea ha desmentit oficialment ser l'autor de l'informe que citava el reportatge del New York Times que vinculava el moviment independentista català amb Rússia.

La informació del diari nord-americà identificava aquest servei d'intel·ligència europeu com la font que revelava contactes de l'entorn de l'expresident Carles Puigdemont, especialment del cap de la seva oficina, Josep Lluís Alay, amb funcionaris russos i exoficials d'intel·ligència del Kremlin.

Puigdemont sempre ha desmentit aquests vincles. Avui, a través d'un fil de Twitter, ha valorat la resposta de la Intel·ligència europea com la demostració que a aquest organisme no li interessa estar "vinculat a un informe ple de falsedats, distorsions i conclusions ridícules".

La resposta oficial del Centre d'Intel·ligència i Situació de la Unió Europea, que depèn del Servei d'Acció Exterior, dirigit per Josep Borrell, és conseqüència de la pregunta que Puigdemont, com a eurodiputat de Junts, va registrar a través del Parlament Europeu.

En una petita nota de tres paràgrafs, l'organisme d'Intel·ligència, conegut amb les sigles EU INTCEN, explica que entre les seves funcions hi ha proporcionar intel·ligència estratègica per mesurar nivells d'alarma imminent o avaluar amenaces per assessorar els estats membres en qüestions de seguretat.

I és en el darrer paràgraf de la resposta a Puigdemont on explica que "l'EU INTCEN no és l'autor de l'informe d'intel·ligència mencionat a l'article del New York Times" i no sap qui és l'autor de l'informe en qüestió.

 

ARXIVAT A:
CARLES PUIGDEMONTRÚSSIA