L'edifici incendiat és de tres plantes
L'edifici incendiat és de tres plantes (Mariona Martín)

Tres morts i un ferit greu en un incendi en un bloc de 3 pisos a Santa Coloma de Gramenet

S'investiguen les causes del foc, que ha afectat la sala de comptadors, la planta baixa i la segona planta de l'edifici

RedaccióActualitzat
TEMA:
BOMBERS

Tres persones han mort i quatre més han quedat ferides, una de crítica i tres de lleus, en un incendi aquesta matinada a Santa Coloma de Gramenet. En concret, el foc ha declarat en un edifici de tres plantes del carrer Sant Joaquim, al número 23.

Els Bombers han rebut l'avís a dos quarts de 5. Immediatament, s'hi han desplaçat 10 dotacions terrestres i a les 4.53 han apagat totalment les flames, que cremaven a la sala de comptadors de l'edifici, a la planta baixa i també a la segona planta.

No se saben les causes de l'incendi.

Segons els Bombers, al replà del primer pis s'ha localitzat el cos sense vida d'una persona. Al replà de la segona planta, s'ha localitzat la segona víctima mortal i la tercera persona sense vida, dins de l'habitatge afectat.

Dins aquest mateix pis, han trobat una dona amb cremades al cos, que han traslladat en estat crític a l'Hospital Vall d'Hebron.

El SEM també ha atès quatre persones més; una de les quals, un home de 71 anys que han donat d'alta allà mateix. Les altres dues, ferides lleument, han estat traslladades a l'Hospital de l'Esperit Sant, de Santa Coloma de Gramenet. Es tracta d'un home de 31 anys i d'una dona de 30.

Els Bombers han apagat el foc cap a les 5 de la matinada
Els Bombers han apagat el foc cap a les 5 de la matinada (CCMA)

Un cop s'ha apagat el foc, els Bombers han començat a ventilar el bloc i a revisar l'edifici. S'ha descartat cap afectació estructural a causa de l'incendi. En paral·lel, s'han activat les companyies de serveis perquè inspeccionin l'estat de les instal·lacions. Com a mesura preventiva, s'ha tallat el subministrament elèctric i de gas de tot l'edifici.

S'hi han desplaçat set unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques i cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra, que s'han fet càrrec dels tràmits judicials i de la investigació de les causes de l'incendi. També hi treballa la policia local.

L'Ajuntament ha emès un comunicat en què, a banda de lamentar el que ha passat i agrair la feina dels serveis d'emergències, informa que s'ha activat el servei d'atenció social municipal per si cal assistir els veïns i veïnes de l'immoble.

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, diu que està en contacte amb l'alcaldessa de la població, Núria Parlon:

ARXIVAT A:
BOMBERS